Keskustan Pylväs: Arvonlisäverojen palautukseen tarvitaan ryhtiä!

27.06.2018

Verohallinnolla on ollut reilusti vaikeuksia arvonlisäveron palautusten maksamisessa luvatussa aikataulussa viime aikoina. Ilmoitusten käsittely on ruuhkautunut ja asiakkaat joutuvat odottamaan palautuksia pahimmillaan useita kuukausia. Verohallinnon selitykset palautusten viivästymiseen vaihtelevat tietojärjestelmämuutoksesta henkilöstöresurssien puutteeseen, mutta ongelma ei korjaannu. Yrityksille palautusten viivästyminen aiheuttaa palautteen mukaan valtavasti ongelmia.

Kun veronpalautus viipyy verottajalla jopa kuukausia, tämä vaikuttaa pakostakin yritysten toimintaan kansaedustaja Juha Pylväs (kesk.) toteaa. Yritykset joutuvat maksamaan välittömästi viivästysmaksut eräpäivän ylittyessä, mutta verohallinto ei noudata määriteltyjä 1-5 viikon palautusaikoja. Erityisen vakavaa on, että verottajalla on ollut ongelmia palautuksissa varsinkin suurempien summien kohdalla saadun palautteen perusteella jo pitkään, Pylväs valittelee. Maksuvalmiusongelmat heijastuvat koko yhteiskuntaan, kun yritykset oman toiminnan sijaan joutuvat lainoittamaan verohallinnon kautta valtion toimintaa.

Viivytysten ohella ongelma on myös verohallinnon linja lisäselvityksien suhteen. Verohallinnolla ei ole yhtenäistä linjaa palautusten käsittelyssä, vaan lisäselvityksiä pyydetään pienemmistäkin asioista ja samaa asiaa useaan kertaan. Kyselyt viivästyttävät palautuksen maksamista viikoilla. Hallitusohjelman mukaista byrokratian purkua ei verohallinto ole onnistunut toimintaansa tuomaan.

Kansanedustaja Pylväs jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen asiasta vastaavalle ministerille.

06.03.2019ISIS-taistelijoiden hakeutuminen Suomeen estettävä
19.02.2019Caruna osoitti maanomistajien oikeusturvan
24.01.2019Odotan mielenkiinnolla lunastuslakityöryhmän mietintöä
02.01.2019Vain koko maakunta
28.12.2018Kaasulla pitkin poikin
10.12.2018Isien asema parani lasten aseman ohessa
10.12.2018Keskustan Pylväs: Pelastuslaissa puututtiin arkisiin ongelmiin
16.10.2018Kalajokilaakso: Aluepolitiikka takaisin keskiöön
16.10.2018Keskusta nimesi eduskuntavaaliehdokkaat Pohjois-Pohjanmaalla
18.09.2018Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin jäsenvaalin alustava tulos kansanedustajaehdokkaista

Siirry arkistoon »