Keskusta nimesi eduskuntavaaliehdokkaat Pohjois-Pohjanmaalla

16.10.2018

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin sääntömääräinen syyskokous pidettiin Tyrnävällä lauantaina 13.10.

Kokouksessa oli mukana 238 virallista edustajaa ja 155 kokouksen seuraajaa. Poliittisen katsauksen piti Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä.

Kokous valitsi ensi kevään eduskuntavaaleihin 15 ehdokasta. Kainuun Keskusta nimeää samalle ehdokaslistalle kolme ehdokastaan 27.10.

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan kansanedustajaehdokkaat ovat:

Sipilä Juha Kempele
Kinnunen Mikko Reisjärvi
Rantakangas Antti Haapavesi
Pylväs Juha Ylivieska
Mattila Hanna-Leena Raahe
Niinikoski Eija-Riitta Nivala
Parviainen Ulla Kuusamo
Aittakumpu Pekka Oulu
Ylitalo Jussi Tyrnävä
Riekki Vesa Pudasjärvi
Lehtonen Marjut Oulainen
Nikula Lauri Oulu
Kisner Susanna Oulu
Patana Tuija Oulu
Moilanen Riikka Oulu

Euroopan parlamentin vaaleihin Pohjois-Pohjanmaan Keskusta esittää MEP Mirja Vehkaperää Oulusta. Keskustan puoluevaltuusto nimeää Eurovaaliehdokkaat 24.–25.11.2018 puoluevaltuuston kokouksessa Turussa.

Piirin puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Jussi Ylitalo Tyrnävältä. Varapuheenjohtajina jatkavat Hanna Markkanen Kempeleestä ja Liisa Lumijärvi Raahesta.

Kokous päätti esittää Keskustan puoluehallitukseen Jussi Ylitaloa ja Hanna Markkasta.

Piirihallitukseen vuodelle 2019 valittiin: Leena Vähäsöyrinki Nivala, Marja Isokääntä Alavieska, Arto Vähäsöyrinki Reisjärvi (uusi), Markku Autio Sievi, Miika Heikkilä Kalajoki, Tuija Patana Oulu (u), Kari Vuollo Oulu, Henrik Hämäläinen (u) , Mari Viljas Liminka (u), Hanna-Leena Mattila Raahe, Janne Mäkinen Haapavesi, Jukka Ruopsa Siikajoki, Viljo Långström Siikalatva, Mari Kälkäjä Pudasjärvi, Valtteri Paakki Ii ja Mervi Tornberg-Karjalainen Kuusamo (u).

Piirikokouksen kannanotto:

Pohjois-Pohjanmaa on valmis uudistuksiin

Keskustan teema viime eduskuntavaaleissa oli Suomen kuntoon laittaminen ja tämä lupaus on pidetty! Työtä on vielä jäljellä, vaikka talous kasvaakin koko Suomessa ja työllisyys hipoo jo 72 prosenttia. Annamme täyden tukemme hallituksen harjoittamalle työllisyyspolitiikalle, jonka avulla päästään asetettuihin tavoitteisiin.

Valmisteilla olevissa päätöksissä, kuten vahvojen maakuntien rakentamisessa, tulevaisuuden sote-palveluiden luomisessa sekä lapsi- ja perhepalveluiden uudistamisessa Keskustan tulee olla aktiivinen. Pohjois-Pohjanmaalla valmistelu on edennyt suunnitelmallisesti ja aidosti uutta monialaista perheiden ja nuorten maakuntaa rakentaen. Meillä on mahdollisuus olla esimerkki ja malli koko sote-uudistukselle. Vain järjestelmää uudistamalla voimme turvata ihmisille mielekkään ja turvallisen arjen, laadukkaat palvelut sekä tarvittavan hoivan ja huolenpidon.

Realistista vihreyttä vaalitaan lähellä ja yhdessä

Lähiruoan tuotannon varmistaminen ja kulutuksen lisääminen vaatii tukemista. Tällä luodaan alueille elinvoimaa, hyvinvointia ja ekologista kestävyyttä. Jokainen meistä haluaa syödä tulevaisuudessakin turvallisesti, eettisesti ja lähellä tuotettua, puhdasta kotimaista ruokaa.

Tarvitaan tutkittua tietoa sekä politiikan voimaa vaikuttaa kansallisiin ja globaaleihin päätöksiin ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Pohjois-Pohjanmaalla on useita, jopa Euroopan laajuisesti palkittuja esimerkkejä kuntien ratkaisuista kohti hiilineutraalia toimintaa. Pohjois-Pohjanmaalla on myös hajautettu kestävän kehityksen mukainen energiantuotanto.

Kasvavat, hoidetut metsämme sitovat hiiltä. Metsien järkevä hoito on myös ympäristöteko. Tyrnävän piirikokouksessa puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi istuttavansa keväällä 5000 puuta ja haastoi keskustalaiset istuttamaan yhteensä 100 000 taimea ensi keväänä.

19.06.2019Valiokuntapaikoista päätetty
18.06.2019Keskustan hallintovaliokuntaryhmä: ISIS-naisia ei voida tuoda Suomeen
18.06.2019Lisätalousarviossa vahva panostus liikennehankkeisiin
14.06.2019Hallitusohjelman tarkastelua laajemmasta näkökulmasta
29.05.2019 10:00Säätytalon hämyssä
08.05.2019Vasta neuvottelu!
06.03.2019ISIS-taistelijoiden hakeutuminen Suomeen estettävä
19.02.2019Caruna osoitti maanomistajien oikeusturvan
24.01.2019Odotan mielenkiinnolla lunastuslakityöryhmän mietintöä
02.01.2019Vain koko maakunta

Siirry arkistoon »