ISIS-taistelijoiden hakeutuminen Suomeen estettävä

06.03.2019

Keskustalaiset kansanedustajat Antti Kurvinen, Lasse Hautala, Pertti, Hakanen, Juha Pylväs ja Eerikki Viljanen vaativat hallitukselta ripeitä päätöksiä ja toimenpiteitä, joilla estetään ISIS-taistelijoiden paluu tai pyrkiminen Suomeen.

-        ISIS on julmiin rikoksiin syyllistynyt terroristijärjestö, joka on toiminnassaan käyttänyt vierastaistelijoita. Viranomaisten tietojen mukaan sen hallitsemiin kriisipesäkkeisiin on lähtenyt Suomesta noin sata aikuista.

-        ISIS:n viimeisin linnake Syyriassa on hiljattain murtunut. Siksi on vain ajan kysymys, milloin ISIS-taistelijoita palaa takaisin Eurooppaan ja Suomeen, mahdollisesti myös turvapaikanhakijoina.

Keskustalaiset muistuttavat, että ainakin Ruotsi, Tanska ja Iso-Britannia ovat jo linjanneet, että ne eivät ota vastaan takaisin pyrkiviä ISIS-vierastaistelijoita. Myös Suomen tulisi toimia samalla tavalla.

-        Maamme sisäisen turvallisuuden kannalta on välttämätöntä, että Suomeen ei pesiydy ääriliikkeisiin kuuluvia fanaatikkoja, jotka ovat joko itse syyllistyneet julmiin ja ihmisjärjen vastaisiin terroritekoihin tai ovat olleet tukemassa terroristista toimintaa.

Hallitus julkisti hiljattain seksuaalirikosten torjuntaohjelman. Sen osana on toimenpidelista maahanmuuttajataustaisten rikollisuuden ennaltaehkäisyksi ja torjunnaksi. Siinä luvataan mm. toteuttaa riittäviä keinoja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi sekä reagoida jyrkästi törkeisiin rikoksiin.

-        Jo tehtyä ohjelmaa pitäisi täydentää ISIS-taistelijoiden Suomeen paluuta tai hakeutumista estävillä toimenpiteillä.

-        Oikea määränpää julmuuksiin osallistuneille tai ISIS:n toimintaa tukeneille on Kansainvälinen rikostuomioistuin, jonka tehtävänä on käsitellä mm. sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan.

03.01.2020Populismia, vuotamista ja ajautumista
18.12.2019Paljon puhetta budjetista
04.12.2019Maakuntien puolustaja on poissa
20.11.2019Pihasudelle nappi ohtaan!
08.10.2019Poliisilisäykset muutettava todeksi - Ohisalon syytä laittaa voimavarat kotimaahan Välimeren sijaan
27.09.2019Keskustan maa- ja metsätalousvaliokuntaryhmä vaatii metsäkadon ehkäisemiseksi kaupungistumisen hillitsemistä
20.09.2019Maakunnallista edunvalvontaa
19.09.2019Maatalouden kannattavuutta ja maaseudun elinvoimaa edistetään budjetissa järkivihreiden ratkaisujen kautta
11.09.2019Keskusta naisjohtajien aikaan
07.08.2019Ilmastovouhotusta

Siirry arkistoon »