Investointeja ja koulutusta!

15.06.2020

Lähiaikoina on tullut monta hyvää investointeihin liittyvää uutista. 

Monien vaalikausien verran virkamiesten venkoilema Vaalan vankilan tilanne on nyt lopullisesti ratkennut myönteisellä tavalla. Vaalaan tullaan rakentamaan kokonaan uusi vankila, joka on jopa hieman suurempi kuin entinen. Tämä on sitkeän edunvalvonnan ja eri poliittisten puolueiden yhteistyön loistava lopputulos.
Asia oli hyvin tärkeä myös edesmenneelle kansanedustaja Antti Rantakankaalle

Vankiloiden sijoittaminen eri puolille Suomen parantaa vankien omaisten mahdollisuuksia vierailuille. Omaisten tapaamiset ovat tärkeitä ja helpottavat vankien paluuta yhteiskuntaan.

Toisen iso investointi on Haapaveden biolaitos. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt viimein yli 24 miljoonaa euroa tukea Kanteleen Voiman Haapavedelle kaavailemaan biojalostamoon. Hanke on merkittävä alueen elinvoimalle ja jalostamo tuo mukanaan uutta työtä ja kasvua. Aikanaan jalostamon tuotanto tulee olemaan modernia ja ilmastoystävällistä bio- ja kiertotaloutta käytännössä. Tulevaisuudessa Haapavedellä syntyvät kotimaiset ratkaisut tarkoittavat kestävämpää Suomea kaikille. Biojalostamossa on isoja mahdollisuuksia ja toivon, että se poikii vielä uusiakin investointeja lähivuosien aikana.

Alueemme menestyi koulujen aloituspaikkojen jaossa hyvin. Centria ammattikorkeakoulu sai hakemansa 50 lisäaloituspaikkaa, joista 30 kohdistuu Ylivieskaan. Näistä paikallisista aloituspaikoista kuuluu suuri kiitos alueellisesti ajattelevalle ministeri Hanna Kososelle ja hänen myötämieliselle suhtautumiselle Ylivieskan yksikön tulevaisuuteen.

Hallitus esittää lisätalousarviossa 124 miljoonaa euroa korkeakoulujen aloituspaikkoihin. Olen iloinen, että aloituspaikkoja on tulossa lisää koko Suomeen. Nuoret pääsevät lähialueillaan kouluun ja yrityksille varmistetaan osaavaa työvoimaa. Uskon, että yksi väylä nousta koronakriisistä on panostaminen osaamiseen ja sivistykseen.

Nuoret ovat kohdanneet nyt monia muutoksia ja epävarmuutta. Ylioppilaskokeiden aikataulu nopeutui ja korkeakoulujen opiskelijavalinta järjestettiin poikkeusmenettelyillä. Aloituspaikkalisäys on tässäkin mielessä tärkeää.
24.09.2020Turvealan työpaikkojen menetys ja kulut korvattava yrittäjille
23.09.2020Budjetissa panostus perusasioihin
13.09.2020Poliittisilla avauksilla on vastuu
26.08.2020Panostusta laajakaistaan ja biokaasuun
13.08.2020Kiertotalouden mahdollisuus
29.07.2020Torjuntavoitto maaseudulle
16.06.2020Keskustalaiset tyytyväisiä terrorismilainsäädäntöön esitettyihin muutoksiin: Kotimaisten ääriliikkeiden toiminta pitää myös arvioida
15.06.2020Investointeja ja koulutusta!
03.06.2020Elvytysbudjetista rahaa myös liikennehankkeille
27.05.2020Ravintolat auki

Siirry arkistoon »